Βάλε στη σαλάτα σου το άρωμα των εσπεριδοειδών. Από τη μία τα μανταρίνια και από την άλλη τα μικροσκοπικά, απολαυστικά κουμ κουάτ θα κάνουν τη σαλάτα σου ακαταμάχητη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 μέτρια μανταρίνια
- 6 κουμ κουάτ κομμένα σε ροδέλες
- 4 κλωνάρια σέλερι
- 1/2 φλιτζάνι καρύδια (σε μισά κομμάτια)
- 1 κ.σ. & 1 κ.γ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι
- 2 κ.γ. παρθένο ελαιόλαδο
- Φρέσκο πιπέρι
- Λίγο τυρί πεκορίνο ρομάνο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε τα μανταρίνια και χώρισε τα κομμάτια τους. Αν έχουν κουκούτσια βγάλτα προσεκτικά χωρίς να τραυματίσεις την ψίχα του φρούτου. Βάλε το φρούτο σε μπολ.
- Κόψε τα κουμ κουάτ σε πολύ ψιλές ροδέλες αφαιρώντας τα κουκούτσια. Εναλλακτικά αντί για κουμ κουάτ μπορείς να χρησιμοποιήσεις ροζ γκρέιπφρουτ. Ρίξ’ το στο μπολ με το μανταρίνι.
- Με ένα μυτερό μαχαίρι κόψε το σέλερι σε μικρά κομμάτια και ρίξτο στο μπολ.
- Πρόσθεσε τα καρύδια και ανακάτεψε απαλά.
- Σε ένα μικρό μπολ χτύπα το χυμό λεμόνι με το λάδι και πιπέρι. Περίχυσε με αυτό τη σαλάτα και ανακάτεψέ την.
- Σέρβιρε αμέσως σε κάθε πιάτο τρίβοντας από πάνω λίγο πεκορίνο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ