Ζεστή σαλάτα λαχανικών

1 ώρα 15'
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τα χειμωνιάτικα λαχανικά όπως τα καρότα, τα παντζάρια, το σέλερι είναι σε αφθονία αυτή την εποχή και μπορούν να σου δώσουν τα καλύτερα πιάτα, όπως αυτή η ζεστή σαλάτα!

Συστατικά

  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε μισοφέγγαρα
  • 1 μικρή γλυκοπατάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες
  • 1 γογγύλι καθαρισμένο και κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 1 μικρή ρίζα σέλερι καθαρισμένη και κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 1 παντζάρι (τη ρίζα) καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες.
  • 3 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1/4 φλιτζ. καρύδια
  • 1,5 κ.γλυκού μπαλσάμικο
  • 1,5 κ.γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1,5 κ. γλυκού μουστάρδα
  • 2 κ.σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/4 φλιτζ. φέτα σε τρίμμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σε μέτριο ταψί βάλε το κρεμμύδι, την πατάτα, το καρότο, το γογγύλι, το σέλερι και το παντζάρι και ανακάτεψέ τα με 2 κουταλιές από το λάδι.
  • Αλατοπιπέρωσε και ψήσε για περίπου 45 λεπτά, ανακατεύοντας μια-δυο φορές μέχρι τα λαχανικά σου να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
  • Βάλε τα καρύδια σε ταψάκι ή ταρτιέρα και ψήστα για περίπου 6 λεπτά να ροδίσουν.
  • Ψιλόκοψέ τα μόλις κρυώσουν.
  • Σε μεγάλη σαλατιέρα ανακάτεψε το ξύδι με το λεμόνι, τη μουστάρδα και την υπόλοιπη 1 κουταλιά λάδι.
  • Ρίξε το μαϊντανό και ανακάτεψε καλά. Αλατοπιπέρωσε.
  • Ρίξε τα λαχανικά και τα καρύδια στη σαλατιέρα και ανακάτεψε απαλά.
  • Πασπάλισε με τη φέτα.
  • Σέρβιρε σε θερμοκρασία δωματίου.

Tip

Μπορείς να βάλεις τη σαλάτα στο ψυγείο αποβραδίς, χωρίς το dressing και την επόμενη μέρα να τη ζεστάνεις ρίχνοντας το dressing.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164