Η κλασική σαλάτα μεταμορφώνεται για να χωρέσει αρνί και αυγό που περίσσεψε από το Πάσχα! Τόσο εύκολα και τόσο νόστιμα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- μισή μπαγκέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 4 κ.σούπας ελαιόλαδο
- χυμό 2 λεμονιών
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σούπας τριμμένη παρμεζάνα + λίγες φλούδες ακόμη για το σερβίρισμα
- 2 κ.σούπας μαγιονέζα light
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 8 βραστά αυγά, χωριστά 4 κρόκους και τα υπόλοιπα κομμένα σε κομμάτια
- 2 μαρούλια λόλες κομμένα με το χέρι
- 1 φλιτζ. ψίχα κρέας αρνί ή ό,τι άλλο κρέας περίσσεψε ψιλοκομμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Βάλε το ψωμί σε λαμαρίνα και με το πινέλο άλειψέ το με τις 2 από τις 4 κουταλιές λάδι.
- Αλατοπιπέρωσε και ψήσε μέχρι να ροδίσει, περίπου 10 με 15 λεπτά.
- Βάλε στο μπλέντερ το λεμόνι, το τυρί, τη μαγιονέζα, το σκόρδο, τους 4 κρόκους και τις υπόλοιπες δύο κουταλιές λάδι.
- Αλατοπιπέρωσε και χτύπα να γίνει μια ομοιόμορφη σος.
- Βάλε σε μια μεγάλη σαλατιέρα το μαρούλι, το κρέας, τα κρουτόν και τα αυγά και ανακάτεψε απαλά.
- Περίχυσε με τη σος και πασπάλισε με τις χοντρές φλούδες παρμεζάνας.
Tip
Ακόμη κι αν δεν είχε αρνί το τραπέζι σου, όλο και κάποιο κρεατάκι θα περίσσεψε από το Πάσχα. Χρησιμοποίησε ακόμη και τόνο ή όποιο άλλο κρεατικό σού αρέσει για να φτιάξεις αυτήν την παραλλαγή της Caesar's.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ