Σαλάτα με καλαμπόκι, τομάτα και τυρί

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τα υπέροχα, κατακίτρινα και λαχταριστά καλαμπόκια έχουν ήδη εμφανιστεί και δίνουν άλλο νόημα στις σαλάτες μας!

Συστατικά

  • 6 μικρά καλαμπόκια (ή 3 μεγάλα)
  • 4 μέτριες τομάτες, ώριμες
  • 1/4 φλιτζ. φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • 1/4 φλιτζ. ανάμικτα φρέσκα μυρωδικά (βασιλικό, μαϊντανό, φασκόμηλο, δεντρολίβανο)
  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 75 γραμμ. κατσικίσιο τυρί ή φέτα θρυμματισμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα πολύ νερό να βράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Βάλε μέσα τα καλαμπόκια που προηγουμένως έχεις καθαρίσει από τα φύλλα, τις κλωστές και έχεις κόψει το κοτσάνι τους.
  • Βράσε τα για 5 λεπτά.
  • Σούρωσε και άφησέ τα να κρυώσουν.
  • Κόψε τις τομάτες στα 4, αφαιρώντας τα σπόρια και τα πολλά ζουμιά τους. (Μπορείς να τα κρατήσεις σε βάζο για να τα κάνεις σάλτσα).
  • Ψιλόκοψε τα κομμάτια και στέγνωσέ τα με χαρτί κουζίνας.
  • Μόλις κρυώσει το καλαμπόκι, σήκωσε το καθένα όρθιο και με το μαχαίρι κόψε κάθετα τους σπόρους μέσα σε ένα μπολ.
  • Ρίξε τις τομάτες και όλα τα μυρωδικά και ανακάτεψε μαζί με το λάδι.
  • Αλατοπιπέρωσε.
  • Βάλε από πάνω το τυρί και ανακάτεψε απαλά πριν σερβίρεις.

Tip

Μπορείς εναλλακτικά να χρησιμοποιήσεις κίτρινα τοματίνια τσέρι (περίπου 2 φλιτζ.) κομμένα στη μέση!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164