Δροσερή σαλάτα ωμών λαχανικών με αντζούγιες και παρμεζάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μικρό μπρόκολο
- 170 gr λαχανάκια Βρυξελλών
- 2 φιλέτα αντζούγιας
- τριμμένη παρμεζάνα
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- 3 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- ½ φλ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
- ¼ φλ. ανάλατα ψητά αμύγδαλα
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Χώρισε το μπρόκολο σε κεφάλι και κλωνάρια και κόψε όλα τα κομμάτια σε λεπτές φέτες, ξεφλουδίζοντας πρώτα το μεγάλο κοτσάνι της βάσης του.
- Κόψε και τα λαχανάκια σε πολύ λεπτές φέτες και ανακάτεψε τα δύο λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ με μπόλικο αλάτι και άφησέ τα για δέκα λεπτά να ανακατευτούν οι γεύσεις και τα αρώματά τους.
- Λιώσε με ένα πιρούνι τις αντζούγιες και ανακάτεψέ τες με μπόλικη παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού σε ένα μικρό μπολ.
- Αλατοπιπέρωσε το dressing και ανακάτεψέ το με τα λαχανικά.
- Σέριρε με έξτρα παρμεζάνα, τις ελιές λεπτοκομμένες και τα αμύγδαλα σπασμένα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ