Λαχταριστή σαλάτα με βραστές πατάτες και μπέικον
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/4 kg baby πατάτες
- 170 gr μπέικον
- 3 κ. σούπας μηλόξυδο
- 1 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 1/3 φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι
- αλάτι, πιπέρι
- 1/4 φλ. μαϊντανός
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε τις πατάτες στα τέσσερα και τοποθέτησέ τες μαζί με τη φλούδα σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει.
- Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και βράσε για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Κόψε το μπέικον σε κυβάκια και βαλ’ το να ψηθεί σε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνει τραγανό, για περίπου 15 με 20 λεπτά.
- Βάλε το μπέικον σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει και γέμισε το 1/4 ενός φλιτζανιού με το λίπος που έχει αφήσει το αλλαντικό στο τηγάνι.
- Ανακάτεψε το λάδι από το μπέικον με το μηλόξυδο, τη μουστάρδα, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και αλατοπίπερο σε ένα μπολ.
- Σούρωσε καλά τις πατάτες και ρίξε αμέσως από πάνω τους το dressing, ανακατεύοντας καλά.
- Πρόσθεσε αλατοπίπερο αν χρειαστεί και άφησε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για πε΄ριπου 15 λεπτά.
- Τέλος, πρόσθεσε το μπέικον και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακάτεψε καλά και σέρβιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ