Χορταστική σαλάτα με φασολάκια και φυστίκια πεκάν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλ. πεκάν
- 1 κ. σούπας λιωμένο βούτυρο
- 3 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- ½ κ. γλυκού μέλι
- 3 φλ. φασολάκια
- 3 μαρούλια
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ανακάτεψε μισό φλιτζάνι πεκάν με το βούτυρο και αλάτι και άπλωσέ τα σε ένα ταψί και σε ένα άλλο ταψί τα υπόλοιπα φυστίκια και ψήσε και τα δύο στο φούρνο για περίπου 11 λεπτά.
- Ρίξε τα σκέτα πεκάν στο μπλέντερ και θρυμμάτισέ τα για πέντε λεπτά μέχρι να γίνουν λείος πολτός και έπειτα ανακάτεψε τα με το χυμό λεμονιού, το λάδι και το μέλι και αλατοπιπέρωσε το μείγμα.
- Βράσε τα φασολάκια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα μαρούλια και τα φασολάκια με το dressing από πεκάν και πασπάλισε με τα αλατισμένα πεκάν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ