Χορταστική σαλάτα με ρόκα, ντομάτα και ψητό μοσχάρι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τη vinaigrette:
- 1/2 φλ. λάδι
- 1/4 φλ. ξύδι
- 1 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
Για τη σαλάτα:
- 1 ψωμί φόρμας
- 1/2 μεσαίο κρεμμύδι
- 350 gr λάπα μοσχαρίσια
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 kg ντομάτες
- 1 αγγούρι
- 1 ματσάκι ρόκα
- 1/2 φλ. φλοίδες παρμεζάνας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά της vinaigrette μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Κόψε το ψωμί σε κύβους και τοποθέτησε τα κομμάτια σε ένα ταψί και ψήσε για 20 με 25 λεπτά.
- Κόψε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και ανακάτεψέ το με δύο κουταλιές από το dressing.
- Ζέστανε ένα πυρίμαχο τηγάνι σε ψηλή φωτιά μέχρι να “καπνίσει”.
- Αλατοπιπέρωσε πολύ καλά το κρέας και τοποθέτησέ το στο τηγάνι να ψηθεί για περίπου 10 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Βάλε το κρέας σε μια ξύλινη επιφάνεια και μόλις περάσουν 10 λεπτά, κόψε σε λεπτές φέτες.
- Κόψε τις ντομάτες και το αγγούρι σε μπουκιές και πρόσθεσέ τα στο μπολ με το κρεμμύδι.
- Πρόσθεσε τη ρόκα, το φρυγανισμένο ψωμί και μισό φλιτζάνι από τη vinaigrette και ανακάτεψε καλά τα υλικά.
- Πρόσθεσε και το λεπτοκομμένο κρέας και τις φλοίδες παρμεζάνας στη σαλάτα και ανακάτεψε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ