Λαχταριστή σαλάτα με φακές, ελιές και αγγούρι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλ. φακές
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1/2 κ. σούπας μουστάρδα ολικής άλεσης
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 2 κ. σούπας ξύδι
- 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 αγγούρια
- 1 φλ. ελιές
- 3/4 φλ. μέντα
- 1 φλ. φέτα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τις φακές με το σκόρδο και τη δάφνη για περίπου 15 λεπτά.
- Σούρωσε τις φακές και αφαίρεσε το σκόρδο και τη δάφνη.
- Όσο κρυώνουν οι φακές, ανακάτεψε σε ένα μικρό μπολ τη μουστλαρδα με το αλάτι και το ξύδι και σιγά-σιγά πρόσθεσε το λάδι.
- Ανακάτεψε τις φακές με το αγγούρι κομμένο σε μικρούς κύβους, τη μέντα και τις ελιές χωρίς το κουκούτσι τους.
- Ρίξε το dressing και ανακάτεψε καλά τα υλικά.
- Πασπάλισε με τη φέτα τριμμένη στο χέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ