Κρεμώδης και δροσερή πατατοσαλάτα με λαχταριστό προσούτο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 113 gr προσούτο
- 1 kg baby πατατούλες
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φλ. μαγιονέζα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κ. γλυκού ζάχαρη
- 1/2 κ. γλυκού πάπρικα
- 1/4 φλ. σκόνη μουστάρδας
- 2 κ. γλυκού μηλίτης
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και άλειψε ένα ταψί με λάδι.
- Άπλωσε τις φέτες προσούτο πάνω στο ταψί και ψήσε για 12 με 14 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.
- Αφαίρεσε το προσούτο από το ταψί, άφησέ το να κρυώσει τελείως και σπάσε με τα χέρια σε κομμάτια.
- Βάλε άφθονο νερό σε μια κατσαρόλα, αλάτισέ το και πρόσθεσε τις πατάτες.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά σε μέτρια και βράσε για 15 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τη μαγιονέζα με το κρεμμυδάκι, τη ζάχαρη, την πάπρικα, τη σκόνη μουστάρδας και το ξύδι και αλατοπίπερο.
- Ρίξε τις πατάτες στο μπολ με το dressing και ανακάτεψε με προσοχή.
- Άφησε τη σαλάτα στο ψυγείο για μία ώρα και σέρβιρε με το τραγανό προσούτο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ