Δροσερή σαλάτα με κρεμώδες dressing και τραγανό μπέικον
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φέτες μπέικον
- 1/2 φλ. παγάκια
- 1/2 μέτριο κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες
- 1/2 φλ. αριάνι
- 1/3 φλ. γιαούρτι
- 1/4 κ. γλυκού ξύσμα lime
- 1 κ. σούπας χυμός lime
- αλάτι, πιπέρι
- 500 gr φουντίτσες μπρόκολου σε μπουκιές
- 1/3 φλ. σταφίδες
- 2 κ. σούπας ψημένος ηλιόσπορος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ βάλε τα παγάκια με το κρεμμύδι και ένα φλιτζάνι νερό, άφησέ τα για 10 λεπτά, σούρωσέ τα και στέγνωσέ τα καλά με απορροφητικό χαρτί.
- Σε ένα τηγάνι ψήσε το μπέικον σε χαμηλή φωτιά για οκτώ λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό.
- Μετάφερε το μπέικον σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει και κράτησε ένα κουταλάκι από το λίπος του.
- Ψιλόκοψε το ψητό μπέικον και σε ένα μπολ ανακάτεψε το αριάνι με το γιαούρτι, το ξύσμα και το χυμό lime και αλατοπίπερο.
- Πρόσθεσε το μπρόκολο σε μπουκίτσες, τα κρεμμύδια και τις σταφίδες στο dressing και ανακάτεψε καλά.
- Σκέπασε το μπολ με μεμβράνη και άφησε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
- Πριν το σερβίρισμα, ανακάτεψε ξανά καλά, πρόσθεσε αλατοπίπερο, τον ηλιόσπορο και το μπέικον.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ