Ελαφριά και γρήγορη σαλάτα με τρυφερά κολοκυθάκια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- ¼ φλ. χυμός λεμονιού
- 1 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
- 1 κ. γλυκού ζάχαρη
- ¾ κ. γλυκού μπούκοβο
- ⅓ φλ. + 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 500 gr χρωματιστά ντοματίνια
- 750 gr κολοκυθάκια
- 120 gr ρικότα
- φύλλα βασιλικού και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε το σκόρδο με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, το μπούκοβο, 1/3 φλιτζανιού λάδι και ένα κουταλάκι αλάτι, μέχρι να διαλυθούν.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση με το υπόλοιπο λάδι και αλάτι.
- Με τον αποφλοιωτή κόψε τα κολοκυθάκια σε φλοίδες, τα μισά οριζόντια και τα υπόλοια κάθετα.
- Ρίξε τα κολοκυθάκια στο μπολ με τα ντοματίνια, πρόσθεσε το dressing, τη ρικότα, το βασιλικό και το σχοινόπρασο και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ