Δροσερή σαλάτα με τριμμένο λάχανο, γλυκό μήλο και τραγανό μπέικον
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 230 gr μπέικον κομμένο σε κύβους
- 1/4 φλ. μηλίτης
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κ. σούπας μέλι
- 2 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μικρό λάχανο
- 500 gr μήλα
- 1/2 φλ. μαϊντανός
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το μπέικον σε ένα στεγνό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγάνισέ το για 10 με 12 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το μηλίτη με το λάδι, το μέλι, τη μουστάρδα και το αλάτι.
- Πρόσθεσε και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και άφησέ τα να αρωματιστούν.
- Βγάλε το μπέικον από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και άφησέ το σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει.
- Τρίξε το λάχανο σε λεπτές φλοίδες και ριξ’ το σε ένα μεγάλο μπολ.
- Περίχυσέ το με τη σος μουστάρδας, πρόσθεσε το μήλο κομμένο σε κύβους και αλατοπίπερο και ανακάτεψε καλά.
- Ρίξε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το μπέικον στο μπολ και σέρβιρε με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ