Την βρήκαμε κάνοντας περιήγηση στα ενδιαφέροντα blogs μαγειρικής. Είναι πολύ έξυπνη και νόστιμη ιδέα του xortosyntages.blogspot.com.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τα γιουβαρλάκια: 500 γρ. ρύζι
- 250 γρ φακή χονδρή
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- Τριμμένη φρυγανιά
- Αλεύρι για το τηγάνισμα
- Αλάτι / πιπέρι
- Κύμινο
- Λάδι για τηγάνισμα
- Για τη σούπα: 2 κουταλιές της σούπας ρύζι
- 1 κρεμμύδι
- 1 1/2 κουταλιά μαργαρίνη
- 1 ζωμός λαχανικών
- 1 καρότο
- 2-3 μανιτάρια
- Λίγο σέληνο
- Αλάτι/ Πιπέρι
- Κύμινο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μούσκεψε τις φακές από το βράδυ
- Σε μια μικρή κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό, πρόσθεσε το ρύζι για τα γιουβαρλάκια και σούρωσέ το
- Με ελάχιστο νερό, πέρασε τις φακές από ένα μπλέντερ ώστε να γίνουν πολτός
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τον πολτό, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο μίξερ, το βρασμένο ρύζι, ένα ζωμό λαχανικών τριμμένο, κύμινο, πιπέρι, τριμμένη φρυγανιά και αλάτι
- Πλάσε τα υλικά και φτιάξε μικρά μπαλάκια. Ζύμωσέ τα καλά για να μην διαυθούν στη συνέχεια
- Σε ένα τηγάνι με λάδι που έχει κάψει καλά, τηγάνιζε τα γιουβρλάκια να πάρουν ένα βαθύ καφέ/σοκολατί χρώμα
- Για τη σούπα: Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάλε το βούτυρο και μόλις λιώσει, γέμισε περισσότερο από το μισό σκεύος. Πρόσθεσε και τον δεύτερο ζωμό λαχανικών, το κύμινο, πιπέρι και αλάτι και άφησε να πάρει μια βράση
- Στο μεταξύ κόψε το καρότο σε μικρά κυβάκια, το σέληνο, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και πασπάλισε ελαφρά τα γιουβρλάκια με λίγο αλεύρι
- Αφού βράσει το νερό, πρόσθεσε τα υλικά σου και τα γιουβαρλάκια με 2 κ.σ ρύζι και άσε τη σούπα να πάρει μια βράση περίπου 15 λεπτά
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ