Ο πρώτος είναι ο πύργος του Άιφελ και φυσικά ο δέυτερος τα κρουασάν. Η περίφημη γαλλική κρεμμυδόσουπα γίνεται εύκολα και γρήγορα, ενώ το λιωμένο τυρί από πάνω θα σε κάνει να την λατρέψεις. Σούπα, που ψήνεται στο φούρνο…πρωτότυπο; Τη συνταγή μας δίνει ο Ηλίας Μαμαλάκης…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 700 γραμ κρεμμύδια
- 50 γραμ φρέσκο βούτυρο
- 2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
- 50 γραμ αλεύρι
- 1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών
- αλάτι, πιπέρι
- για το σερβίρισμα
- 6 φέτες ψωμί
- 6 φλιτζ τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε ροδέλες.
- Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα όλα τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε ανακατεύοντάς τα συνέχεια μέχρι να ροδίσουν χωρίς να καούν και να καραμελώσουν. Η διαδικασία αυτή θα κρατήσει τουλάχιστον 20 λεπτά.
- Αμέσως μετά ρίχνετε τα 50 γραμ αλεύρι και ανακατεύετε καλά . Στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνετε
- Αφήνετε να βράσει το μίγμα τουλάχιστον για ½ ώρα.
- Εν τω μεταξύ φρυγανιάζετε τις 6 φέτες ψωμί στο φούρνο και από τις 2 πλευρές.
- Σερβίρετε τη σούπα ζεστή στα πιάτα τα οποία πρέπει να είναι από πυράντοχο υλικό, βάζετε στη μέση κάθε πιάτου μια φρυγανιασμένη φέτα ψωμί, πασπαλίζετε με μπόλικη τριμμένη γραβιέρα και φουρνίζετε στους 220ο και με το γκριλ αναμμένο για 5 λεπτά μέχρι να λειώσει η γραβιέρα
- Σερβίρετε τη σούπα καυτή στο τραπέζι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ