Κι αν σου φαίνεται παράξενο να του σερβίρεις σούπα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, μάθε πως τα μπαχαρικά θα ανεβάσουν τη διάθεση, ενώ η ελαφριά σουπίτσα δεν πρόκειται να σε προδώσει και να τον νυστάξει!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μικρή πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
- 1 κ.σ βούτυρο
- 1 ½ φλιτζάνι πράσο ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλα καρότα
- 1 κ.γ φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
- Θυμάρι
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι και Πιπέρι
- ½ σέλερι (το λευκό κομμάτι) ψιλοκομμένο
- 2 ½ φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά
- Κρουτόν και σερπαντίνες καρότου για το γαρνίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε την παράτα σε 2 φλιτζάνια νερό μέχρι να μαλακώσει! Περίπου 15 λεπτά
- Κράτησε το νερό και άφησε την πατάτα στην άκρη
- Λιώσε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και πρόσθεσε το πράσο, τη μισή ποσότητα καρότου, το τζίντζερ, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι
- Σόταρε όλα τα υλικά για 5 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα
- Πρόσθεσε το σέλερι, το υπόλοιπο καρότο, και την πατάτα μαζί με το ζωμό της πατάτας, μαζί με 1 ακόμη ποτήρι νερό
- Άσε τη σούπα σου να βράσει και σκέπασε την κατσαρόλα για 20 λεπτά περίπου
- Κράτα 2 φλιτζάνια από τη σούπα και λιώσε την σε ένα μπλέντερ μαζί με το γάλα
- Γύρισε το μείγμα στην κατσαρόλα με τη σούπα και ανακάτεψε
- Γάρνιρε με τα κρουτόν και σέρβιρε
Tip
Καλό είναι το γάλα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να μην κόψει όταν το ανακατεύσεις με τη σούπα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ