Είναι η πιο… χορταστική σούπα. Τρυφερός κιμάς από μοσχαρίσιο κρέας, ρύζι και νόστιμο ζουμάκι αυγολέμονο είναι τα μυστικά της επιτυχίας του. Δεν είναι ανάγκη να τα σοτάρεις πριν. Έτσι και πιο ελαφριά θα γίνουν και με λιγότερες θερμίδες αφού θα αποφύγεις το τηγάνι και το λάδι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 ¼ φλιτζανιού νερό
- Ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. ρύζι γλασέ
- Αλάτι, πιπέρι
- Για το αυγολέμονο: 2 αυγά
- 1/3 φλιτζανιού χυμό λεμονιού (1 λεμόνι)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ρύζι και ανακάτεψε
- Πρόσθεσε το αυγό, τον μαϊντανό, αλατοπιπέρωσε και πλάσε τα γιουβαρλάκια σε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού
- Βάλε το νερό σε μια κατσαρόλα με αρκετό ελαιόλαδο να πάρει βράση. Ρίξε μια πρέζα αλάτι και πιπέρι
- Αφού βράσει καλά το νερό και κοχλάζει, ρίξε τα γιουβαρλάκια σου και άφησε να βράσουν και να ψηθεί ο κιμάς. Περίπου μισή ώρα σε μέτρα-δυνατή φωτιά είναι αρκετή
- Σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ χτύπα τα αυγά μαζί με το λεμόνο να γίνουν ένα
- Πάρε με μία κουτάλα λίγο από το ζουμάκι της κατσαρόλα και πρόσθετε σιγά, σιγά στο αυγολέμονο ανακατεύντας συνεχώς με ένα πηρούνι να μην ψηθεί το αυγό
- Συνέχισε με 2-3 κουταλιές ακόμη από την κατσαρόλα, ώστε το αυγολέμονο να πάρει θερμοκρασία και γύρισε όλο το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα
- Χαμήλωσε τη φωτιά ανακάτεψε και σκέπασε την κατσαρόλα για μερικά λεπτά ακόμη
- Σέρβιρε ζεστά και με μπόλικη φέτα για συνοδεία
Tip
Κολλάει ο κιμάς στα χέρια σου, όσο προσπαθείς να πλάσεις τα γιουβαρλάκια; Κάνε κλικ εδώ και δες τι μπορείς να κάνεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ