Τα σπαράγγια είναι ένα φυτό μαγικό! Τρυφερό, μαλακό και ικανό να σου δώσει ό, τι συνταγή φανταστείς! Σαλάτα, βραστά με ελαιόλαδο και λεμόνι, νόστιμη ομεολέτα με σπαράγγια κτλ. Αν δεν είσαι από τις τυχερές που μπορούν να τα μαζέψουν απευθείας από τον αγρό, μια βόλτα στο super market θα σε προμηθεύσει με το βασικό συστατικό! Το αποτέλεσμα; Μια βελούδινη σούπα για να ξορκίσεις το κρύο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 800 γρ. φρέσκα πράσινα σπαράγγια (2 ματσάκια περίπου)
- Eλαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γλ. σπόρους κόλιανδρου σε σκόνη
- 1 1/2 λίτρο νερό
- 2 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια
- 200 γρ. ξινομυζήθρα
- 4-5 φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε το κοτσάνι από τα σπαράγγια και ξέπλυνε καλά. Κράτησε τις πολύ τρυφερές κορυφές για το σερβίρισμα (5-6) και κόψε τα υπόλοιπα σπαράγγια σε κομματάκια
- Βάλε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σόταρε τα σπαράγγια μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε τον κοπανισμένο κόλιαντρο συνεχίζοντας το σοτάρισμα. Σβήσε με το νερό που καλό είναι να είναι ζεστό
- Πρόσθεσε τις πατάτες και άφησε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, σκεπάζοντας την κατσαρόλα
- Αφού ψηθούν καλά και οι πατάτες και μαλακώσουν, άφησε την σούπα να κρυώσει ελαφρά και πέρασέ την από το μπέντερ
- Γύρισε την σούπα στην κατσαρόλα και ζέστανε να πάρει άλλη μια βράση
- Αφαίρεσε 1 φλιτζάνι από τη σούπα σου και ανακάτεψε μέσα την κινομυζήθρα να λιώσει
- Γύρισε και την μισή ποσότητα ξινομυζήθρας στην κατσαρόλα σου και συνέχισε το μαγείρεμα για μερικά ακόμη λεπτά
- Ανακάτεψε την υπόλοιπη ξινομυζήθρα με τον μαϊντανό και βάλε από μια κ.σ. σε κάθε πιάτο
- Σέρβιρε με 1-2 κορφούλες σπαράγγια ελαφρώς σοταρισμένες σε λίγο ελαιόλαδο
Tip
Δύο λεπίδες είναι πάντα καλύτερες...χρησιμοποίησε ψαλίδι κουζίνας για να ψιλοκόψεις τον φρέσκο δυόσμο σου και όχι μόνο! Κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ