Είναι το τρόφιμο του Halloween… αλλά το σημαντικότερο είναι πως κάνει υπέροχη σούπα! Αν καταφέρεις να βρεις μικρές κολοκύθες τότε θα μπορέσεις να τις σερβίρεις και μέσα σε αυτές, σε ένα total halloween σκηνικό!
Hallo Facts: Οι κολοκύθες ή παλιότερα οι πατάτες και άλλα μεγάλα στρογγυλά τρόφιμα σκαλίζονταν σε τρομακτικές μορφές προσώπου, με κεράκι στο εσωτερικό, για να ξορκίζουν τα κακά πνεύματα μακριά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. λιωμένο σκόρδο
- Σπασμένους κόκκους κόκκινου πιπεριού
- 2 κ.γ. κάρι σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. κόλιαντρο σε σκόνη
- Μια πρέζα καυτερό πιπέρι καγιέν
- 6 φλιτζάνια ψητή κολοκύθα (Προσπάθησε να βρεις 3-4 μικρές κολοκύθες για να τις χρησιμοποιήσεις και για σουπιέρα)
- 5 φλιτζάνια ζωμό κοτόυπουλο
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
- 1/2 φλίτζάνι κρέμα γάλακτος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για να ετοιμάσεις τον πουρέ ψητής κολοκύθας. άνοιξε την κα΄θε κολοκύθα από κάνω και με ένα κουτάλι αφαίρεσε τη σάρκα. Κράτησε τους σπόρους και το κέλυφος στην άκρη
- Βάλε τα κομμάτια με τη σάρκα σε ταψάκι σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και ψήσε για περίπου 45 λεπτά στους 180oC. Λιώσε τελείως αφού κρυώσει ελαφρά
- Λιώσε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και πρόσθεσε τα κρεμμύδια και το σκόρδο να γυαλίσουν. Συμπλήρωσε και τα μυρωδικά/μπαχαρικά σου και σόταρε φια 1 λεπτό ακόμη
- Στη συνέχεια πρόσθεσε την κολοκύθα και 5 φλιτζάνια από το ζωμό κοτόπουλου, ανακατεύοντας προσκετικά, ώσπου να βράσει. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσει για 10 με 15 λεπτά
- Μετάφερε τη σούπα σε μερίδες σε ένα μπλέντερ και λιώσε να γίνει απαλή και ομοίμορφη. Γύρισε και πάλι στην κατσαρόλα
- Με την σούπα να ζεσταίνεται σε χαμηλή φωτιά πρόσθεσε το γάλα και την μαύρη ζάχαρη σταδιακά, ανακατεύοντας ώσπου να ενσωματωθεί
- Σέρβιρε μέσα στα κελύφη από την κολοκύθα (έλεγξε με λίγο νερό αν δεν έχουν τρυπήσει πουθενά) και πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος σε σχήμα ιστού αράχνης σε κάθε μερίδα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ