Mην σε αποθαρρύνει το έντονο χρώμα. Το καταπράσινο σπανάκι δίνει απολαυστικά απαλή υφή, γεύση και άρωμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.γλυκού μίγμα μπαχαρικών (βασιλικός, ρίγανη, θυμάρι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι, δεντρολίβανο, σκόρδο σε σκόνη, κρεμμύδι σε σκόνη)
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 2 κ.σούπας ξηρό σέρι (προαιρετικά)
- περίπου 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
- 1 μεγάλη πατάτα σε κύβους
- Mισό κιλό φρέσκο σπανάκι πλυμμένο και καθαρισμένο
- Aλάτι
- 2 φλιτζ νεροκάρδαμο χωρίς τα κοτσάνια
- 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2 μικρές ντοματούλες, χωρίς σπόρια, στα τέσσερα και κομμένες σε λεπτές φέτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε σε μεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο, να κάψει και ρίξε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μίγμα μπαχαρικών για περίπου 5 λεπτά να μαλακώσει το κρεμμύδι, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μερικές φορές.
- Εάν χρησιμοποιήσεις το σέρι απομάκρυνε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξε λίγο λίγο το σέρι. Ξαναβάλε στη φωτιά. Μαγείρεψε ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Πρόσθεσε το ζωμό και την πατάτα.
- Άφησε να πάρουν βράση και μετά χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει η πατάτα. Βγάλε από τη φωτιά.
- Αφαίρεσε περίπου 2 φλιτζάνια από το σπανάκι. Ρίξε το υπόλοιπο λίγο λίγο στη σούπα να μαλακώσει. Μαγείρεψε περίπου 5 λεπτά.
- Βάλε λίγη λίγη τη σούπα στο μπλέντερ για να λιώσουν όλα τα υλικά. Μόλις την πολτοποιήσεις όλη ξαναβάλτην στην κατσαρόλα να ζεσταθεί και αλάτισέ την ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.
- Για να σερβίρεις, βάλε σε κάθε πιάτο πάνω από τη σούπα φύλλα από σπανάκι, νεροκάρδαμο, τριμμένη παρμεζάνα και ντομάτα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ