Ποτέ δεν υπάρχει λάθος στιγμή για να φτιάξεις μια ζεστή, αρωματική σούπα. Βάζουμε μπόλικα λαχανικά, όπως καροτάκια, φρέσκα κρεμμυδάκια και ντομάτες και νοστιμίζουμε με λιαστή ντομάτα και θυμάρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
- 2 καροτάκια κομμένα σε ροδέλες
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κ.γ. ξηρό θυμάρι
- 4-5 λιαστές ντομάτες χοντροκομμένες
- 2 κονσέρβες (500γρ.) τοματάκια
- 500 ml ζωμό λαχανικών
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το λάδι και πρόσθεσε το σκόρδο και το κρεμμύδι να γυαλίσουν. Πρόσθεσε και το λευκό μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα καρότα.
- Στη συνέχεια ρίξε στην κατσαρόλα τη λιαστή ντομάτα, τις κονσέρβες ντομάτα, το ζωμό και αλατοπιπέρωσε. Ρίξε 1 κ.γ. θυμάρι και άφησε τη σούπα να πάρει βράση για 20′ λεπτά.
- Λιώσε με ένα ραβδομπλέντερ, ή περνώντας τη σούπα σε μερίδες από ένα μπλέντερ.
- Σέρβιρε με τα πράσινα φύλλα από τα κρεμμυδάκια και το θυμάρι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ