H κοτόσουπα είναι… φάρμακο και η κλασική noodle soup με κοτόπουλο είναι ακόμα καλύτερη! Δοκίμασέ την!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ.σούπας ηλιέλαιο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα κομμένα σε κύβους
- 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι
- 430 ml ζωμό κότας με λιγότερο αλάτι
- 450 γραμμ. στήθος κοτόπουλου με το κόκκαλο και την πέτσα
- 260 γραμμ. λεπτά noodles
- 2 κ.σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το λάδι σε μια κατσαρόλα.
- Ρίξε και σώταρε το σκόρδο, το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλερι.
- Αλατοπιπίπερωσε.
- Σώταρε μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας να μην κολλήσουν για 6 λεπτά περίπου.
- Ρίξε το ζωμό, 8 φλιτζάνια νερό και το κοτόπουλο.
- Μόλις πάρει βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσει μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο, περίπου 20 λεπτά.
- Βγάλε το κοτόπουλο σε μια πιατελίτσα.
- Άσε τη σούπα να βράσει δυναμώνοντας τη φωτιά.
- Ρίξε τα noodles και μαγείρεψε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 12 λεπτά.
- Αφαίρεσε πέτσα και κόκκαλο από το κοτόπουλο και κόψ’το κομμάτια.
- Ρίξε το στην κατσαρόλα.
- Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
- Σέρβιρε σε μπολ πασπαλίζοντας με μαϊντανό.
Tip
Noodles θα βρεις πλέον σε οποιοδήποτε μεγάλο σουπερμάρκετ. Για τη συνταγή προτίμησε noodles αυγού και όχι ρυζιού, διαφορετικά μπορείς να βάλεις και μαλλιά αγγέλου ή οποιοδήποτε ψιλό ζυμαρικό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ