Λαχταριστή ντοματόσουπα με δενδρολίβανο και αρωματικά ντοματίνια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 200 gr ντοματίνια
- 500 gr φρέσκες ντομάτες
- 250 ml νερό
- 1/2 κ. γλυκού δενδρολίβανο
- κρουτόν
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αποφλοίωσε και κόψε τις ντομάτες στα τέσσερα, αλάτισέ τες και ψήσ’ τες στο φούρνο για 15 λεπτά σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Όταν ψηθούν, άσε να κρυώσουν και αφαίρεσε τα σπόρια.
- Ζέστανε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγάρισε το λιωμένο σκόρδο.
- Πρόσθεσε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και μαγείρεψε ανακατεύοντας για πέντε λεπτά.
- Ρίξε στην κατσαρόλα τις ψητές ντομάτες, το νερό και το δενδρολίβανο και μόλις πάρει βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να μαγειρευτεί για 25 λεπτά.
- Μόλις ετοιμαστεί, σβήσε το μάτι, ρίξε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και άσε να κρυώσει.
- Σέρβιρε με κρουτόν και ράντισμα με λάδι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ