Νόστιμη και εύκολη ντοματόσουπα με κρουτόν από τοστ τυριού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 1 ντοματοπολτός
- 1/2 φλ. κριθαράκι
- 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
- 4 φέτες ψωμί του τοστ
- 2 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- 100 gr σκληρό τυρί τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο και τσιγάρισε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε μεσαία φωτιά για 15 λεπτά.
- Πρόσθεσε το σκόρδο και ανακάτεψε για ένα ακόμη λεπτό και μετά ρίξε στην κατσαρόλα την ντομάτα, το ζωμό, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη θερμοκρασία και σιγόβρασε για 15 λεπτά.
- Στο μεταξύ, γέμισε μια δεύτερη κατσαρόλα με νερό, πρόσθεσε αλάτι και βάλε το κριθαράκια να βράσει για επτά λεπτά.
- Σούρωσε το κριθαράκι και ρίξ’ το στη σάλτσα μαζί με την κρέμα γάλακτος και σιγόβρασε για άλλα 10 λεπτά.
- Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι και άλειψε καλά τις φέτες του ψωμιού με το λιωμένο βούτυρο.
- Μοίρασε το τριμμένο τυρί στις δύο φέτες και σκέπασέ τα σαν τοστ.
- Βάλε τα τοστ να ψηθούν στο τηγάνι για πέντε λεπτά την κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα.
- Άφησέ τα για ένα λεπτό να “σταθούν” και κόψε σε μικρούς κύβους.
- Σέρβιρε τη σούπα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα κρουτόν από τοστ.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ