Ανοιξιάτικη και ελαφριά σούπα με λαχανικά και «κοφτά» ζυμαρικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 200 gr κιμάς κοτόπουλου
- ½ φλ. τρίμμα ψωμιού
- 6 κ. σούπας παρμεζάνα
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ. σούπας σχινόπρασο
- 1 αυγό
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 πράσο
- 5 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- ¾ φλ. μικρά ζυμαρικά
- 1 φλ. καρότα
- 1 φλ. baby σπανάκι
- φρέσκος βασιλικός
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε τον κιμά με το ψωμί, τρεις κουταλιές παρμεζάνα, δύο σκελίδες σκόρδο λιωμένες, το αυγό, το σχινόπρασο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι και σχημάτισε μικρά κεφτεδάκια.
- Ζέστανε λάδι σε ένα μικρό τηγάνι και ψήσε τα κεφτεδάκια σε μέτρια φωτιά για περίπου τρία λεπτά την κάθε πλευρά.
- Αφαίρεσε τους κεφτέδες και τρίξε στο τηγάνι το πράσο και δύο ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
- Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε τα ζυμαρικά και τα καρότα.
- Μόλις τα ζυμαρικά είναι σχεδόν al dente (στα περίπου επτά λεπτά), πρόσθεσε στη σούπα τα κεφτεδάκια και βράσει για άλλα τέσσερα λεπτά.
- Πρόσθεσε το σπανάκι και την υπόλοιπη παρμεζάνα και αλατοπιπέρωσε καλά.
- Σέρβιρε σε μπολάκια με φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό και πασπαλισμένο με λίγη ακόμη τριμμένη παρμεζάνα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ