Ανοιξιάτικη και ελαφριά σούπα με λαχανικά και «κοφτά» ζυμαρικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 200 gr κιμάς κοτόπουλου
- ½ φλ. τρίμμα ψωμιού
- 6 κ. σούπας παρμεζάνα
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ. σούπας σχινόπρασο
- 1 αυγό
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 πράσο
- 5 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- ¾ φλ. μικρά ζυμαρικά
- 1 φλ. καρότα
- 1 φλ. baby σπανάκι
- φρέσκος βασιλικός
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε τον κιμά με το ψωμί, τρεις κουταλιές παρμεζάνα, δύο σκελίδες σκόρδο λιωμένες, το αυγό, το σχινόπρασο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι και σχημάτισε μικρά κεφτεδάκια.
- Ζέστανε λάδι σε ένα μικρό τηγάνι και ψήσε τα κεφτεδάκια σε μέτρια φωτιά για περίπου τρία λεπτά την κάθε πλευρά.
- Αφαίρεσε τους κεφτέδες και τρίξε στο τηγάνι το πράσο και δύο ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
- Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε τα ζυμαρικά και τα καρότα.
- Μόλις τα ζυμαρικά είναι σχεδόν al dente (στα περίπου επτά λεπτά), πρόσθεσε στη σούπα τα κεφτεδάκια και βράσει για άλλα τέσσερα λεπτά.
- Πρόσθεσε το σπανάκι και την υπόλοιπη παρμεζάνα και αλατοπιπέρωσε καλά.
- Σέρβιρε σε μπολάκια με φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό και πασπαλισμένο με λίγη ακόμη τριμμένη παρμεζάνα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ