Ελαφρύς ζωμός λαχανικών με γλυκόξινη επίγευση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ηλιέλαιο
- 8 μεγάλα μανιτάρια
- 4 φύλλα μαρούλι
- 2 κρεμμύδια
- 1 καρότο
- 1 σέλερι
- 1/2 κεφάλι σκόρδο (όπως είναι)
- 6 κλωνάρια κόλιανδρος
- 3 κ. σούπας σόγια σος
- 1 lime
- 1 πιπεριά τσίλι
- 1 κ. γλυκού πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200ºC.
- Ανακάτεψε σε ένα μπολ τη σόγια σος, το λάδι και 2 κουταλιές νερό.
- Κόψε τα λαχανικά και τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ράντισε τα λαχανικά με τη σος, ανακάτεψε καλά και ψήσε για περίπου μία ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Μετάφερε τα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα, πρόσθεσε το πιπέρι και τρία λίτρα νερό.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά και άσε να βράσει για περίπου μία ώρα.
- Μόλις ετοιμαστεί, σούρωσε το ζωμό, ώστε να διαχωρίσεις τα λαχανικά και να κρατήσεις μόνο τη σούπα.
- Σέρβιρε με φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένα τσίλι και χυμό lime.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ