Ελαφριά και δροσερή ψαρόσουπα σε χρόνο dt
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- 250 gr πατάτες
- ½ φινόκιο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ¼ φλ. λευκό ξηρό κρασί
- ¼ φλ. γιαούρτι
- 700 gr πεσκανδρίτσα φιλεταρισμένη
- 2 κ. σούπας άνηθος
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε σε μεσαία θερμοκρασία το λάδι.
- Μαγείρεψε τις πατάτες κομμένες σε κύβους μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν στα περίπου τρία λεπτά.
- Πρόσθεσε το σκόρδο λιωμένο και το φινόκιο σε λεπτές φέτες και αλατοπιπέρωσε, ανακατεύοντας για τρία ακόμη λεπτά μέχρι να μαλακώσει το φινόκιο.
- Ρίξε στην κατσαρόλα το κρασί και βράσε τέσσερα λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Πρόσθεσε δύο φλιτζάνια νερό και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και μαγείρεψε για 10 με 12 λεπτά, ώστε να βράσουν τα υλικά.
- Ανακάτεψε στη σούπα το γιαούρτι και πρόσθεσε τα φιλέτα πεσκανδρίτσας και χαμήλωσε κι άλλο τη φωτιά.
- Σιγόβρασε για τέσσερα λεπτά μέχρι να ψηθεί το ψάρι και πρόσθεσε τον άνηθο ψιλοκομμένο και αλατοπίπερο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ