Αν και έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα να τρώμε τα ψάρια ψητά ή ακόμη και τηγανιτά, υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες συνταγές για μεγάλα ψάρια στο φούρνο με λαχανικά και μυρωδικά. Για την συγκεκριμένη συνταγή διάλεξε 2 μεγάλα ψάρια του κιλού, κατά προτίμηση κέφαλους.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
3 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε στρογγυλές φέτες
- 2 ψάρια, 2 κιλά συνολικά, καθαρισμένα και πλυμένα
- 4 μέτρια, ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
- 4 ώριμες ντομάτες, πλυμένες και κομμένες σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
- 3-4 κλαράκια φρέσκο δενδρολίβανο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
- χονδροτριμμένη πάπρικα
- 1 κουτ. Του γλυκού ρίγανη
- 1 κουτ. Του γλυκού θυμάρι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Άνοιξε την καθαρισμένη κοιλιά των ψαριών, μοίρασε από 2 κλαράκια δενδρολίβανο στο καθένα και αλατοπιπέρωσε.
- Άπλωσε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου σε ένα ταψί φούρνου, στρώσε τις πατάτες και πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι. Συνέχισε με μια στρώση κρεμμύδια, μια ντομάτες και μια πιπεριές.
- Πασπάλισε με μαϊντανό, σκόρδο, πάπρικα, θυμάρι και ρίγανη.
- Βάλε τα δύο ψάρια πάνω στα λαχανικά, και πρόσθεσε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Συμπλήρωσε 1 φλιτζάνι νερό, σκέπασε το ταψί με αλουμινόχαρτο και άφησε να ψηθεί για 35-40 λεπτά στους 180 C σε προθερμασμένο φούρνο.
- Αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και ψήσε για 3-4 λεπτά ακόμη στο γκριλ.
Tip
Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις φιλέτα μπακαλιάρου, πέστροφας ή σφυρίδας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ