Όταν μαγειρεύεις τις γαρίδες ολόκληρες μένουν ζουμερές και κρατούν όλους τους χυμούς τους. Για την παρακάτω συνταγή επέλεξε μεγάλες γαρίδες που θα κοπούν πιο εύκολα πεταλούδα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. μεγάλες γαρίδες
- 30 γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 2 καυτερές πιπεριές (τσίλι ή χαλαπένιο)
- Αλάτι και πιπέρι
- Χυμό από 1 lime
- 1 κ.γ. ξύσμα lime
- 3 κ.σ. φρέσκος κόλιανδρος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι άνοιξε μια τομή στο πίσω μέρος της γαρίδας. Έτσι θα ανοίξει και θα πάρει το σχήμα της πεταλούδας. Ξέπλυνε καλά
- Ζέστανε το γκριλ σε μέτρια φωτιά και βάλε τις γαρίδες σε ένα ταψί, μαζί με το λάδι και το βούτυρο
- Ψήσε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν οι γαρίδες κόκκινο χρώμα
- Στη συνέχεις περίχυσε τις με το χυμό και το ξύσμα Lime, καθώς και το φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- Σέρβιρε το πιάτο ζεστό
Tip
Αν αναμείξεις το βούτυρο με τις πιπεριές 2 ημέρες νωρίτερα ξαι βάλεις στο ψυγείο, θα έχεις πιο έντονη γεύση στο φαγητό σου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ