Σολομός με πορτοκάλι και τζίντζερ

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μαριναρισμένο φιλέτο σολομού σε μείγμα χυμού πορτοκαλιού και τζίντζερ

Συστατικά

  • 700 γρ. φρέσκο φιλέτο σολομού
  • 1 κ.γ. ginger σε σκόνη 
  •  2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1/3 του φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
  • 1/3 του φλιτζανιού φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • ¼ του φλιτζανιού μέλι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε το ginger, το σκόρδο, το χυμό πορτοκάλι και το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ
  • Το παραπάνω μείγμα είναι και η μαρινάδα του φιλέτου σου. Βάλε το σολομο στη μαρινάδα για τουλάχιστον 3 ώρες
  • Ψήσε το φιλέτο στο γκριλ να πάρει λίγο χρώμα για 10-15 λεπτά. Εναλλακτικά μπορείς να το ψήσεις και στη σχάρα.
  • Χρησιμοποίησε την μαρινάδα σου μαζί με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο σαν dressing για το πιάτο
  • Σέρβιρε φρέσκα, ωμά λαχανικά μαζί με τον ψητό σολωμό

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164