Η μέρα που ξεκινάει με μυρωδάτο καγιανά είναι σίγουρα καλοκαιρινή. Σήμερα, φτιάχνουμε μαζί το πιο θρεπτικό – και καλοκαιρινό – πρωινό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/2 κουτ. του γλυκού μπούκοβο
- 300 γρ. ντομάτες
- 1 ματσάκι σέσκουλα
- 6 μεγάλα αυγά
- 4 φέτες ψωμί
- 1 λεμόνι
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, ζεσταίνεις το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτεις το σκόρδο και αλατοπίπερο, ανακατεύοντας για δύο λεπτά.
- Πρόσθεσε το μπούκοβο και τις ντομάτες και σοτάρεις για άλλα δύο λεπτά.
- Χαμηλώνεις τη φωτιά, καλύπτεις το τηγάνι με το καπάκι και αφήνεις τη σάλτσα να βράσει για πέντε με επτά λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Κόβεις τα σέσκουλα χωρίς τα κλωνάρια τους και μεταφέρεις τα φύλλα σε ένα μπολ.
- Χαμηλώνεις κι άλλο τη φωτιά στη σάλτσα και με προσοχή σπας τα αυγά μέσα στις ντομάτες και τα αλατοπιπερώνεις.
- Καλύπτεις πάλι το τηγάνι και ψήνεις για τέσσερα με έξι λεπτά.
- Φρυγανίζεις το ψωμί, το ραντίζεις με λίγο λάδι και τρίβεις με ξύσμα λεμονιού.
- Ραντίζεις τα σέσκουλα με δύο κουταλιές χυμό λεμονιού, λάδι και αλατοπίπερο και προσθέτεις το βασιλικό.
- Σερβίρεις τα αυγά με τη σάλτσα, τη σαλάτα και το φρυγανισμένο ψωμί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ