Αυτό το πιάτο θα σε ταξιδέψει σε εξωτικούς προορισμούς και θα σε τοποθετήσει γερά μέσα στο καυτό καλοκαίρι. Ψαράκι και ελαφριά σος από ντομάτα και πολλά μυρωδικά. Καλό θα ήταν να αγοράσεις το μπακαλιάρο φιλεταρισμένο για να μην παιδευτείς να τον φιλετάρεις και να τον καθαρίσεις μόνη σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ½ φλιτζάνι κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/4 του φλιτζανιού πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2/3 του φλιτζανιού γαρίδες μικρές βρασμένες
- Χυμό λεμόνι
- 2 φιλέτα μπακαλιάρου
- 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι
- ½ φλιτζάνι ελιές πράσινες (γεμιστές με πιπεριά)
- 4 φέτες λεμόνι
- Γαρύφαλλο σε σκόνη
- Κανέλα
- Ζάχαρη
- Κάππαρη
- Ελαιόλαδο, βούτυρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα τηγάνι ζέστανε λίγο ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμυδάκι και τ σκόρδο να μαλακώσουν
- Πρόσθεσε το ψιλοκομμένο κόλιανδρο, τις ντομάτες και τις πιπεριές
- Ανακάτεψε τα μπαχαρικά σου, το γαρύφαλλο, την κανέλα και τη ζάχαρη μαζί με τις γαρίδες ακι το χυμό λεμονιού και πρόσθεσέ το στο τηγάνι να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Κράτησε τη σάλτσα ζεστή
- Λιώσε το βούτυρο (περίπου 3 κ.σ.) σε ένα τηγανάκι και ψήσε το ψάρι σου αφού το αλευρώσεις ελαφρά και από τις δύο πλευρές
- Στρώσε τη σάλτσα στο πιάτο και από πάνω τα φιλέτα. Περίχθσε με την υπόλοιπη σος
- Σέρβιρε με κάπαρη, ελιές και τις φέτες λεμονιού
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ