Είναι ίσως το πιο πλούσιο ρύζι που υπήρξε ποτέ. Με κοτόπουλο, χοιρινό και διάφορα θαλασσινά. Ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει και μπορείς να προγραμματίσεις για ξεχωριστά βράδια με επίσημους καλεσμένους.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 400 γρ. ρύζι καρολίνα
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 400 γρ. ντομάτες κομμένες χωρίς φλούδα και σπόρους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κοτόπουλο καθαρισμένο, σε κομμάτια
- 250 γρ. ψαρονεφρι, σε κυβους
- 250 γρ. κυδώνια (όστρακα)
- 8 μεγάλες γαρίδες
- 8 κ.σ. ελαιολαδο
- 200 γρ. αρακάς
- 3 κλωστουλες κρόκο Κοζάνης
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.γ. παπρικά
- 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
- 1 λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε βαθύ τηγάνι, ζέστανε το λάδι σε δυνατή φώτια και σόταρε πρώτα το κοτόπουλο να πάρει χρώμα
- Βγάλε από το τηγάνι και αλατοπιπέρωσε. Κράτησε σε ζεστό μέρος
- Κάνε το ίδιο με το χοιρινό και άφησε επίσης στην άκρη
- Στη συνέχεια σόταρε τα κυδώνια μέχρι να ανοίξουν και όσα δεν ανοίξουν πέταξέ τα
- Τελος, σόταρε τις τις γαριδες μεχρι να πάρουν έντονο κόκκινο χρώμα. Αφαίρεσε και κράτησε ζεστά
- Σε μετρια φωτια και στο ίδιο λάδι βάλε το κρεμμύδι. Συμπλήρωσε τις ντομάτες, τον αρακά και συνέχισε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμη
- Ανακάτεψε τον κρόκο Κοζάνης με την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και τη δάφνη να γίνουν το μείγμα μπαχαρικών σου
- Βάλε το ζωμό και άσε τον να πάρει μια βράση. Πρόσθεσε εκεί το ρύζι και ανακάτεψε. Άφησε να σιγοβράσει και να τραβήξει τον περισσότερο ζωμό
- Πρόσθεσε το μείγμα μπαχαρικών σου στο ρύζι και τέλος την πιπεριά σε λωρίδες
- Ρίξε όλα τα υλίκα μαζί, το ρύζι, το κοτόπουλο, το χοιρινό και τα θαλασσινά και σκέπασε καλα με αλουμινοχαρτο
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC και άφησε την παεγια να ψηθει για 15 λεπτά.
- Σέρβιρε ζεστή γαρνιρισμένη με φέτες λεμόνι
Tip
Αν δεν είσαι σίγουρη για τον τρόπο που χρησιμοποιείται ο κρόκος Κοζάνης κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ