Το φιλέτο του σολομού είναι νόστιμο από μόνο του. Όμως η τραγανή του κρούστα από τριμμένο μαύρο ψωμί και διάφορα μυρωδικά θα τον κάνει ακόμη πιο ελκυστικό…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φιλέτα σολομού
- 4 φέτες ψωμί ολικής άλεσης (καλύτερα από την προηγούμενη μέρα)
- 1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ.γ. κόλιαντρο ξερό
- Αλάτι και πιπέρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Σαλάτα από διάφορα πράσινα λαχανικά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάτισε τις φέτες το ψωμί από την κόρα, κόψε την ψίχα σε μικρά κομμάτακια και βάλε σε ένα πολυμίξερ
- Συμπλήρωσε 1 κγ. ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και αλατοπιπέρωσε. Χτύπησε το μείγμα να γίνει ένας ομοιόμορφο. Γύρισε το μείγμα σε ένα μπολάκι
- Άλειψε τα φιλέτα του σολομού με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βούτηξε στο τριμμένο ψωμί
- Στρώσε τα φιλέτα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και ψήσε στο γκριλ για περίπου 20 λεπτά. Γύρισε και από τις δύο πλευρές
- Αφού ψηθούν σέρβιρε με ψητά λαχανικά
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ