Φιλέτο ψαριού με σος πιπεριάς

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Είναι το πιάτο δύο σε ένα! Θαλασσινά για σεξουαλική διέγερση, πιπεριές και ελαφριά σος για να μη σας κάτσει βαρύ το πιάτο! Μια συνταγή που θα τοπν αφήσει άφωνο πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το γεύμα.

Θερμίδες 180

Συστατικά

  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 4 φιλέτα ψαριού (200 γραμμάρια περίπου) – Πολύ καλή και φτηνή επιλογή είναι η τσιπούρα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λινγουίνι για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε τις πιπεριές και κόψε στα 4. Ψήσε στο γκριλ ραντίζοντας με ελάχιστο ελαιόλαδο να μαλακώσουν και να πάρουν ελαφρώς χρώμα
  • Βάλε τις πιπεριές σε μια σακούλα τροφίμων και σφράγισε να ιδρώσουν, έτσι ώστε να μπορέσεις αφαιρέσεις τη φλούδα τους
  • Τώρα κόψε σε λεπτές λωρίδες και άσε στην άκρη
  • Άλειψε με ελαιόλαδο ένα ταψάκι και βάλε τα φιλέτα αφού τα αλατοπιπερώσεις και από τις δύο πλευρές. Ψήσε και πάλι στο γκριλ για ένα τέταρτο περίπου
  • Βάλε σε ένα κατσαρολάκι το κρασί, την κρέμα γάλακτος, τον άνηθο ψιλοκομμένο και άφησε να βράσουν για 5′ και να δέσουν
  • Αλατοπιπέρωσε και ρίξε στη σος τις πιπεριές. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε στην άκρη
  • Στο μεταξύ βράσε τα λινγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Στρώσε τα λινγκουίνι κάτο στο πιάτο, από πάνω το φιλέτο ψαριού και περίχυσε με την αρωματική σος πιπεριάς

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164