Σπαράγγια, κρέμα γάλακτος, τρυφερό πράσο επάνω σε νόστιμο παχύ φιλέτο πέστροφας! Αυτή η συνταγή είναι ο άσος στο μανίκι σου για να κάνεις θραύση στο επόμενο δείπνο με φίλους στο σπίτι!
Θερμίδες 190
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 12 μέτρια σπαράγγια κομμένα για να χωράνε στο πλάτος στο ταψάκι σου
- 8 μικρά πράσα τρυφερά σε πολύ ψιλές ροδέλες
- 2 φιλέτα πέστροφας 125 γρ. το καθένα
- 6 μέτρια αυγά
- 100 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο εστραγκόν
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C
- Βάλε τα σπαράγγια σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο βρασμένο νερό για 5 λεπτά
- Πρόσθεσε και τα πράσα για 2 ακόμη λεπτα και στράγγιξε όλα τα λαχανικά σου κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό
- Στρώσε τα φιλέτα του ψαριού στο ταψάκι και από πάνω ρίξε τα πράσα. Στρώσε τέλος και τα σπαράγγια παράλληλα μεταξύ τους
- Χτύπησε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το εστραγκόν, αλατοπιπερώνοντας ελαφρά και περίχυσε επάνω από τα υπόλοιπα υλικά
- Ψήσε στο φούρνο για 25 λεπτά να πήξει και να δέσει το φαγητό και άφησε να κρυώσει πριν κόψεις σε κομμάτια
- Σέρβιρε χλιαρό με μπόλικη πράσινη σαλάτα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ