Blini είναι ένα μικρό τηγανητάκι… μπορεί να γίνει απλά και μόνο σαν ένας χυλός τηγανήτας ή (όπως στην περίπτωσή μας) από πουρέ πατάτας! Μπορεί να συνοδεύσει κάποιο φιλέτο ψαριού μαζί με δροσερή λευκή σος από γιαούρτι ή να αποτελέσει τη βάση για “καναπεδο-δημιουργίες”! Εδώ το φορτώσαμε με ταρτάρ από ολόφρεσκο σολομό και σος γιαουρτιού-lime!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το blini πατάτας – 500 γρ. πατάτες μέτριες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 2-3 κ.σ. κρέμα γάλακτος (φρόντισε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου)
- 2 μεγάλα αυγά
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Για το ταρτάρ σολομού – 180 γρ. καθαρό φιλέτο σολομού, χωρίς την πέτσα
- 1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- Το χυμό από μισό λεμόνι
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
- Αλάτι και πιπέρι
- Για το σερβίρισμα: Μερικές κορυφές από κρεμμυδάκια
- 1/2 γιαουρτάκι στραγγιστό
- Το χυμό απο 1 lime
Τρόπος Μαγειρέματος
- Γέμισε μια κατσαρόλα με νερό, τις πατάτες και αλάτι. Άφησε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να μπορείς να τις τρυπήσεις εύκολα με ένα μαχαίρι
- Πέρασε τις από μια chinois να λιώσουν και ρίξε σε ένα μπόλ με το αλεύρι, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά και αλατοπιπέρωσε
- Χτύπησε στο χέρι με ένα σίρμα να πάρεις έναν χυλό που τρέχει, ίσως και λίγο περισσότερο από αυτών της τηγανήτας
- Βάλε το ελαιόλαδο να κάψει και πρόσθεσε γεμάτες κουταλιές από τον χυλό να πάρεις μικρές “πιτούλες”
- Θέλει λίγη προσοχή στον τρόπο που γυρίζεις τα blini σου για να μη σου διαλυθούν
- Βγάλε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το παραπάνω λάδι και άφησε στην άκρη
- Για το ταρτάρ θα πρέπει να έχεις έμπιστο ψαρά που θα σου βρει καλό ψάρι, αφού θα το απολαύσεις ωμό.
- Ψιλόκοψε τον σολομό στο χέρι με ένα κοφτερό μαχαίρι. Πρόσθεσε το κρεμμυδάκι, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο
- Στο μεταξύ ανακάτεψε το γιαούρτι με το χυμό από το Lime (μην το βάλεις όλο, όσο πάρει για αν μην παραγίνει νερουλό)
- Στρώσε τα blini σου και από πάνω το ταρτάρ σολομού. Ρίξε μια κουταλίτσα από το γιαουρτάκι, ρίξε από πάνω τα κρεμμυδάκια και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Tip
Αν δεν εμπιστεύεσαι το ωμό ψάρι ή δεν είσαι fan του sushi κάνε την ίδια συνταγή με καπνιστό σολομό (χρησιμοποίησε 250 γρ καπνιστού)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ