Φιλέτο πέστροφας που γεμίζει το στόμα και έχει ελάχιστες θερμίδες. Είναι το ποταμίσιο ξαδερφάκι του σολομού, που παρά το λευκό του κρέας, έχει αντίστοιχα γεμάτη γεύση και πολλά, πολλά καλά λιπαρά. Η συνταγή που προτείνουμε δεν περιέχει καθόλου αλάτι, ελάχιστα λιπαρά και πολύ αρμονική γεύση. Ενδιαφέρουσα πρόταση που αλιεύσαμε στο BBC Recipes!
Θερμίδες 290
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φιλέτα πέστροφας
- 50 γρ. τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Το χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2-3 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο και σπασμένο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία
- Στρώσε τα φιλέτα με το δέρμα προς τα κάτω σε λαδωμάνο ταψάκι
- Ανάμειψε σε ένα μπολ το ψωμί τριμμένο, το βούτυρο, τον μαϊντανό, το χυμό και το ξίσμα λεμονιού καθώς και τη μισή ποσότητα κουκουνάρι
- Στρώσε το μείγμα πάνω από τα φιλέτα και ράντισε με ελαιόλαδο. Ψήσε στο γκριλ για 5 λεπτά
- Πασπάλισε με το υπόλοιπο κουκουνάρι και σέβριρε με έξτρα λεμονάκι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ