Οι Άγγλοι το αποκαλούν curry! Γίνεται μια απολαυστικής σάλτσα με γαρίδες ή καραβίδες και έχει ελάχιστες θερμίδες. Εσύ πάλι μπορείς να το ετοιμάσεις, όταν δεν θα έχεις όρεξη (ή χρήματα) για θαλασσινά και με κομμάτια κοτόυπολο. Καυτερό, με όλες τις ευεργετικές ιδιότιτες των μπαχαρικών στη σιλουέτα σου και πεντανόστιμο.
195 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ. τζίντζερ τουρσί σε κομματάκια
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένες πιπέριες τσίλι
- 200 γρ. τοματάκια κονσέρβα ψιλοκομμένα
- 200 γρ. καθαρισμένες γαρίδες ή μικρές καραβίδες
- 2 κ.σ. india mix (ή γενικά Mix Μπαχαρικών ανατολής)
- 3 κ.σ. γιαούρτι 2%
- Μια χούφτα φυλλαράκια κόλιαντρο χοντροκομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το λάδι σε ένα τηγάνι και πρόσθεσε το κρεμμύδι να πάρει χρώμα
- Λιώσε το σκόρδο και πρόσθεσε μαζί με το τσίλι και το τζίντζερ στο τηγάνι. Στη συνέχεια πρόσθεσε τις ντομάτες μαζί με μέρος των υγρών της κονσέρβας
- Αφού σιγοβράσει για 1-2 λεπτά, πρόσθεσε τις γαρίδες, σκέπασε και άφησε να βράσουν όλα τα τυλικά μαζί για 2-3 λεπτά
- Χαμήλωσε τη φωτιά, άφησε να σιγοβράσει και προς το τέλος πρόσθεσε το γιαούρτι κουταλιά, κουταλιά (δες εδώ πως δεν θα κόψει το γιαούρτι στο φαγητό)
- Πρόσθεσε και το κόλιαντρο και σέβιρε ζεστό με σαλάτα
Tip
Μην παρασυρθείς από το υπέροχο ζουμάκι και το παρακάνεις με το ψωμί! Μία ή δύο φέτες πολύσπορο είναι αρκετές για να μην ξεφύγεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ