Ένα γρήγορο πιάτο που συνδυάζει θαλασσινά (γαρίδες) και λαχανικά με μια πικάντικη νότα και που γίνεται μέσα σε μόλις μισή ώρα! Ξεκρέμασε το γουόκ σου για καλύτερα αποτελέσματα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ.σούπας φυτικό λάδι (1+1)
- μισό κιλό λαχανάκια Βρυξελλών, καθαρισμένα και σε φύλλα
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φλιτζ. φύτρα φασολιών
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (χωριστά το πράσινο και το λευκό μέρος)
- μισό κιλό γαρίδες καθαρισμένες (κράτα μόνο την ουρά με το κέλυφος)
- 2 κ. γλυκού σησαμέλαιο
- Φετούλες lime ή λεμονιού για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μεγάλο τηγάνι ή ακόμη καλύτερα σε γουόκ ζέστανε τη μία κουταλιά λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σωτάρισε σε δύο δόσεις τα λαχανάκια μέχρι να μαλακώσουν, σύνολο 5 λεπτά Αλατοπιπέρωσε. Βάλε τα λαχανάκια σε βαθιά πιατέλα.
- Ρίξε στο γουόκ τα φύτρα για ένα λεπτό. Βγάλτα και αυτά στην πιατέλα.
- Καθάρισε το γουόκ με χαρτί και ρίξε το υπόλοιπο λάδι. Βάλτο στη φωτιά. Πρόσθεσε το σκόρδο, την πιπεριά και το λευκό μέρος από τα κρεμμυδάκια και σωτάρισε για 30 δευτερόλεπτα.
- Ρίξε τις γαρίδες και αλατοπιπέρωσε. Σωτάρισε μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες, περίπου 4 λεπτά.
- Ρίξε και τις γαρίδες στην πιατέλα, περίχυσε με το σησαμέλαιο, πασπάλισε με το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια και ανακάτεψε.
- Σέρβιρε με φετούλες lime.
Tip
Για να μπορέσεις να κάνεις τα λαχανάκια... φύλλο και φτερό μπορείς να το κάνεις ή με μαχαίρι ή για ευκολία να τα βάλεις στο μπλέντερ και απλώς να τα χοντροκόψεις, χωρίς να τα λιώσεις όμως!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ