Εάν είσαι φαν της ιαπωνικής κουζίνας, των καυτερών αλλά δεν θέλεις το ψάρι σου ωμό τότε αυτή η συνταγή τα συνδυάζει όλα!
280 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας με λιγότερο αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη wasabi
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
- 4 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα
- σπρέι μαγειρικής
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανάμιξε τη σάλτσα σόγιας, το wasabi, το τζίντζερ και το σησαμέλαιο μέσα σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα μαγειρέματος.
- Βάλε στη σακούλα το ψάρι, ανακάτεψέ το και σφράγισε τη σακούλα.
- Άφησέ το να μαριναριστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά, αναποδογυρίζοντας μια δυο φορές τη σακούλα.
- Βγάλε το ψάρι από τη σακούλα και κράτησε τη μαρινάδα για μετά.
- Ζέστανε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που έχεις ψεκάσει με το σπρέι μαγειρικής.
- Πρόσθεσε το ψάρι και τη μαρινάδα και μαγείρεψε για 3 λεπτά.
- Γύρισε το ψάρι από την άλλη πλευρά
- Χαμήλωσε το μάτι σε μεσαία ένταση και μαγείρεψε για ακόμα 8 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ψάρι.
Tip
Για έξτρα γεύση πασπάλισε το σολωμό σου με λίγο ψημένο μαυροσούσαμο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ