Το ψάρι κάνει καλό! Πολλές φορές, όμως, είναι ο τρόπος που είναι μαγειρεμένο που μπορεί να σε κάνει να το αντιπαθείς. Γι’ αυτό σου έχουμε σούπερ νόστιμη και απλή συνταγή για να το αγαπήσεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Μισό κιλό βακαλάος φιλέταρισμένο
- 1 κ.γλυκού αλάτι
- 1 κ.γλυκού πιπέρι
- 2 κ.σούπας βούτυρο
- 1 λεμόνι σε λεπτές φέτες
- μερικά κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 1/4 φλιτζ. έτοιμη σος ταρτάρ (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Πλύνε καλά τα φιλέτα του βακαλάου και σκούπισέ τα με χαρτί κουζίνας.
- Άπλωσε τα φιλέτα σε ένα πυρέξ.
- Πασπάλισέ τα με το αλατοπίπερο.
- Χώρισε το βούτυρο σε κομμάτια όσα και τα φιλέτα σου και βάλε το πάνω σε κάθε φιλέτο.
- Κάλυψε κάθε φιλέτο με 2 λεπτές φέτες λεμόνι.
- Βάλε από πάνω 1-2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι.
- Ψήσε το ψάρι για 30 λεπτά.
- Σέρβιρε με τη σος.
Tip
Μπορείς εναλλακτικά να χρησιμοποιήσεις φιλέτα γλώσσας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ