Λαχταριστά fish cakes με σολομό και λαχανικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πατάτα και 1 γλυκοπατάτα
- 2 φιλέτα σολομού
- 2 φλ. γάλα
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 σέλερι και 1 καρότο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κ. σούπας κόλιανδρο και σκόρδο
- 1/4 φλ. βρώμη
- 1 αυγό
- αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
- Βράσε τις πατάτες σε μπόλικο νερό, βάλε το σολομό σε ένα τηγάνι με το γάλα να βράσει για πέντε λεπτά και όταν ετοιμαστεί κράτα το γάλα για αργότερα.
- Σε ένα τηγάνι ζέστανε το λάδι και τσιγάρισε το σέλερι, το καρότο, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τον κόλιανδρο με αλατοπίπερο, μοσχοκάρυδο και μπούκοβο.
- Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακάτεψε τις βρασμένες πατάτες με το γάλα, το αλεύρι και το αυγό μέχρι να έχεις έναν πουρέ.
- “Σπάσε” το σολομό σε κομμάτια και ανακάτεψέ τον καλά με τα λαχανικά και τον πουρέ.
- Σχημάτισε πλακέ κεφτεδάκια με το μείγμα και τοποθέτησέ τους σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήσε στο φούρνο για 15 λεπτά, γυρίζοντας τα κεφτεδάκια μία φορά στη μέση του ψησίματος.
- Σέρβιρε με μαγιονέζα αρωματισμένη με σκόρδο και κόλιανδρο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ