Πεντανόστιμα λινγκουίνι με φρέσκες γαρίδες και σάλτσα από ντοματίνια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 4 φλ. ψιλοκομμένα ντοματίνια
- 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 πακέτο λινγκουίνι
- 500 gr γαρίδες φρέσκες
- 1/2 κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 1/2 φλ. μαϊντανός
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα ζέστανε τις δυο κουταλιές λάδι και τσιγάρισε το σκόρδο μέχρι να σκουρύνει.
- Πρόσθεσε τα ντοματίνια και το κρασί, αλατοπιπέρωσε καλά και άσε τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βάλε να βράσουν τα λινγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα τηγάνι ζέστανε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρισε τις γαρίδες καθαρισμένες και “αρωματισμένες” με την καπνιστή πάπρικα.
- Μόλις ψηθούν οι γαρίδες, μετάφερέ τες στη σάλτσα και ανακάτεψε καλά.
- Ρίξε τη σάλτσα στα βρασμένα λινγκουίνι και σέρβιρε πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ