Το ζουμερό κοτόπουλο – που ξέρεις και αγαπάς – παντρεύεται την βουτυρώδη σου σάλτσα και τα κλασικά αγαπημένα ζυμαρικά σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 750 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 1 κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
- 4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 450 γρ πένες
- 1 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1 φλ. + έξτρα για το σερβίρισμα παρμεζάνα
- 1/4 ψιλοκομμένος βασιλικός
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, κόψε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους και αλατοπιπέρωσέ το καλά.
- Σε μεγάλο τηγάνι, λιώσε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρισε το κοτόπουλο για περίπου οκτώ λεπτά.
- Αφαίρεσε το κοτόπουλο και σοτάρισε το σκόρδο σε μέτρια λεπτά για λιγότερο από ένα λεπτό.
- Δυνάμωσε τη φωτιά, πρόσθεσε το ζωμό και ξύσε το τηγάνι με μια ξύλινη κουτάλα για να γλασαριστεί η σάλτσα με τα υπολείμματα του κοτόπουλου.
- Σιγόβρασε το ζωμό για πέντε λεπτά, πρόσθεσε τις πένες και βράσε για περίπου οκτώ λεπτά.
- Ζέστανε σε ένα κατσαρολάκι ελαφρώς την κρέμα γάλακτος και ρίξ’ τη στο τηγάνι μαζί με το κοτόπουλο. Κάλυψε με το καπάκι και σιγόβρασε για άλλα τέσσερα λεπτά.
- Ανακάτεψε στο φαγητό και την παρμεζάνα, πρόσθεσε αλάτι αν χρειάζεται και σέρβιρε με έξτρα παρμεζάνα, ψιλοκομμένο βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ