Λαχταριστά μύδια σε “ζωμό” λευκού κρασιού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 λευκό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ. σούπας ντοματοπελτές
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- 2 kg μύδια
- 2 κ. γλυκού φρέσκο θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι και τσιγάρισέ το για πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε στο τηγάνι το σκόρδο λιωμένο και σοτάρισέ το για ένα λεπτό, μέχρι να ροδίσει.
- Ρίξε στο τηγάνι και τον πελτέ και ανακάτεψε μέχρι να σκουρύνει το χρώμα του.
- Πρόσθεσε και το κρασί και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, σκέπασε το τηγάνι με το καπάκι και άφησε σε χαμηλή φωτιά να μειωθεί για λίγο ο όγκος των υγρών.
- Ρίξε και τα μύδια μαζί με μισό φλιτζάνι νερό, ανακάτεψε και άφησε να βράσει για δέκα λεπτά.
- Αλάτισε το φαγητό και πασπάλισέ το με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θυμάρι.
- Σέρβιρε με φρυγανισμένο ψωμί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ