Crabcakes με πικάντικη σάλτσα remoulade
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τις τηγανίτες:
- 1/2 kg καβουρόψιχα
- 2 κ. σούπας πράσινη πιπεριά
- 1 1/2 κ. σούπας μαγιονέζα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 αυγό
- 1 φλ. τρίμμα ψωμιού
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
Για τη σος:
- 1/4 φλ. μαγιονέζα
- 2 κ. γλυκού φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 κ. γλυκού εστραγκόν
- 1 κ. γλυκού μαϊντανός
- 1 1/2 κ. γλυκού μουστάρδα
- 3/4 κ. γλυκού κάπαρη
- 3/4 κ. γλυκού ξύδι
- 1/4 κ. γλυκού μπούκοβο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε την καβουρόψιχα ανάμεσα σε δύο μεγάλα απορροφητικά φύλλα χαρτί και πίεσέ την, ώστε να αποβάλει τα υγρά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τη καβουρόψιχα με την πιπεριά, τη μαγιονέζα, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.
- Πρόσθεσε στο μείγμα και ένα τέταρτο του φλιτζανιού από το τρίμμα ψωμιού και το υπόλοιπο βαλ’ το σε ένα βαθύ πιάτο.
- Μοίρασε το μείγμα του καβουριού σε οκτώ μερίδες και πλάσε τις τηγανίτες
- Χτύπα το αυγό σε ένα πιάτο και πέρασε κάθε τηγανίτα από το αυγό και μετά από το τρίμμα ψωμιού.
- Ζέστανε σε ένα μεγάλο τηγάνι δύο κουταλιές λάδι και ψήσε τις τηγανίτες για τρίς λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Για την πικάντικη σος remoulade ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί.
- Σέρβιρε τις τηγανίτες με πράσινη σαλάτα και περιχύνοντας με τη σάλτσα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ