Νόστιμο φιλέτο με πουρέ από αρακά και ψητά λαχανικά στο γκριλ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 μικρά καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 μεγάλα φιλέτα γλώσσας
- 1/2 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 300 gr αρακάς
- 1/3 γλ. τυρί ricotta
- 1 κ. σούπας βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ, στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και ζέστανέ το για πέντε λεπτά.
- Κόψε τα καρότα σε λωρίδες και το κρεμμύδι σε πολύ μικρά κομμάτι και ανακάτεψέ τα με μία κουταλιά λάδι και αλατοπίπερο.
- Με το υπόλοιπο λάδι άλειψε τα ψάρια και αλατοπιπέρωσέ τα καλά και κάλυψέ τα με την πάπρικα.
- Βγάλε το ταψί από το φούρνο, τοποθέτησε προσεκτικά τα φιλέτα στο κέντρο του και γύρω- γύρω τα καρότα και το κρεμμύδι και ψήσε για περίπου 10 λεπτά.
- Βάλε τον αρακά να βράσει σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό και μόλις ετοιμαστεί ριξ’ τον στο μπλέντερ με δύο κουταλιές νερό.
- Πρόσθεσε στο μπλέντερ τη ricotta, το βούτυρο και μια πρέζα αλάτι και χτύπησε τα υλικά μέχρι να γίνουν πουρές.
- Σέρβιρε με τον πουρέ στη βάση του πιάτου και από πάνω το ψάρι, πασπαλισμένο με τα ψητά λαχανικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ