Λαχταριστό ασιατικό πιάτο με γαρίδες και λαχανικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ηλιέλαιο
- 12 γαρίδες ξεφλουδισμένες
- 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ. σούπας τζίντζερ
- 3 φλ. βραστό ρύζι
- 2 μεγάλα αυγά
- ½ φλ. αρακάς
- 3 κ. σούπας σόγια σος
- 2 κ. σούπας ξύδι ρυζιού
- 1 κ. γλυκού σησαμέλαιο
- αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε μια κουταλιά ελαιόλαδο, αλατοπιπέρωσε τις γαρίδες καλά και ψησ’ τες στο τηγάνι για περίπου τρία λεπτά.
- Αφαίρεσε τις γαρίδες και πρόσθεσε στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και τσιγάρισε τα κρεμμυδάκια, το τζίντζερ και το σκόρδο.
- Ρϊξε και το βρασμένο ρύζι στο τηγάνι και σοτάρισε μέχρι να γίνει τραγανό.
- Σπρώξε το ρύζι στη μια πλευρά του σκεύους και στον κενό χώρο ρίξε τα αυγά, ανακατεύοντάς τα ώστε να “στραπατσαριστούν” και να ανακατευτούν με τα υπόλοιπα υλικά.
- Πρόσθεσε τον αρακά, τη σος σόγιας, το ξύδι, το σησαμέλαιο και τις γαρίδες και συνέχισε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ