Τηγανητό ρύζι με γαρίδες

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστό ασιατικό πιάτο με γαρίδες και λαχανικά

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ηλιέλαιο
  • 12 γαρίδες ξεφλουδισμένες
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ. σούπας τζίντζερ
  • 3 φλ. βραστό ρύζι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • ½ φλ. αρακάς
  • 3 κ. σούπας σόγια σος
  • 2 κ. σούπας ξύδι ρυζιού
  • 1 κ. γλυκού σησαμέλαιο
  • αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε μια κουταλιά ελαιόλαδο, αλατοπιπέρωσε τις γαρίδες καλά και ψησ’ τες στο τηγάνι για περίπου τρία λεπτά.
  • Αφαίρεσε τις γαρίδες και πρόσθεσε στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και τσιγάρισε τα κρεμμυδάκια, το τζίντζερ και το σκόρδο.
  • Ρϊξε και το βρασμένο ρύζι στο τηγάνι και σοτάρισε μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Σπρώξε το ρύζι στη μια πλευρά του σκεύους και στον κενό χώρο ρίξε τα αυγά, ανακατεύοντάς τα ώστε να “στραπατσαριστούν” και να ανακατευτούν με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Πρόσθεσε τον αρακά, τη σος σόγιας, το ξύδι, το σησαμέλαιο και τις γαρίδες και συνέχισε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164