Ψητός σολομός με φινόκιο

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αργοψημένος σολομός με φινόκιο, σανγκουίνι και πιπεριές chili

Συστατικά

  • 1 μεσαίο φινόκιο
  • 1 σανγκουίνι
  • 1 λεμόνι
  • 1 πιπεριά chili
  • άνηθος
  • 1 kg φιλέτο σολομού
  • ¾ φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 120 βαθμούς και κόψε το φινόκιο, την πιπερίτσα, το σανγκουίνι και το λεμόνι σε πολύ λεπτές φέτες.
  • Σε ένα ταψί ανακάτεψε το φινόκιο με το λεμόνι, το σανγκουίνι, την πιπεριά και άνηθο και πρόσθεσε αλατοπίπερο.
  • Αλατοπιπέρωσε καλά το φιλέτο σολομού και από τις δύο πλευρές και τοποθέτησέ το πάνω από τα λαχανικά.
  • Ράντισε όλα τα υλικά με το ελαιόλαδο.
  • Ψήσε στο φούρνο για περίπου 30 με 40 λεπτά.
  • Μετάφερε το σολομό σε μια πιατέλα, σπάζοντάς τον σε κομμάτια και σέρβιρε μαζί το φινόκιο με το σανγκουίνι και το λεμόνι.
  • Πασπάλισε με φρέσκο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164